Hemmavinst mot Eda IF

26 MAJ 2019 20:26
2019-05-26 Villastadens IF – Eda IF 4-1 (0-0)
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2019 20:26

Det var blåsigt värre på Sannaheden när VIF tog emot Eda IF.  Efter en fin inledning av säsongen med en klar seger över IFK Munkfors har det varit motigare med poängskörden. Man har dock utkämpat tuffa matcher mot förmodade topplag och gjort det mycket bra, så förhoppningarna om en trepoängarna inför det här mötet fanns definitivt.

Första halvlek dominerades av VIF med stabilt spel både i anfall som försvar och chanser till ledningsmål avlöste varandra. Hemmalaget var riktigt taggat och gjorde en av sina bättre halvlekar den här säsongen men kylan i avslutningarna saknades. Mållöst i halvtid.

I andra halvlek lossnade det emellertid omedelbart när Louise Andersson höll sig framme och gav VIF ledningen. Det var Louise första mål i år och stoltheten var inte att ta miste på. Bortalaget började dock ta för sig bättre och utjämningen kom därför inte alldeles oväntat. En lurig frisparksvariant några minuter senare ställde hemmaförsvaret fullständigt och 1-1 var ett faktum.

Den här matchen var dock VIF´s  Hemmalaget tilldömdes en straff när Johanna Toth blivit fälld i straffområdet. Nadja Bengtsson som nu kommit tillbaka efter långvarig skadefrånvaro fick nu chansen till ett ledningsmål. Straffen tog dock i ribban men Nadja forcerade själv in returen.

Målskörden utökades så småningom av Elin Karlsson Prytz med en lyra över edamålvakten. I matchslutet satte Jennifer Lid Nilsson spiken i kistan med VIF´s fjärde mål.

Hemmalaget lyckades i slutet inte riktigt hålla spelkvaliten uppe utan bjöd onödigt in gästerna i matchen trots en stabil ledning. Segern var dock aldrig hotad.

VIF vann rättvist och  klättrade nu ett par placeringar till en fjärdeplats. Tjejerna  möter i nästa match Bråtens IK på bortaplan den 3/6 (flyttad match).

Matchbilder: http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2019-05-26%20VIF%20Dam%20A%20-%20Eda%20IF/index.html