VIF U starkast i derbyt

2018-09-23 16:39
2018-09-23 VIllastadens IF U - IFK Ölme 2-0 (2-0)
  • Uppdaterad: 2018-09-23 16:39

VIF U avslutade säsongen med en övertygande seger i derbyt mot Ölme där en stark första halvlek blev avgörande.

Efter att dominerat inledningen av första halvlek kom ledningsmålet i 21:a minuten. Jonna Rommestad lade en perfekt genomskärare till framstörtande Josefin Karlsson som inte gjorde något misstag. Cirka tio minuter senare var det dags igen. Efter mycket fint passningsspel runt straffområdet hamnade bollen bakåt till släpande Julia Lid Nilsson som dundrade in 2-0 i krysset. Resten av halvleken gick helt i hemmalagets favör.

Andra halvlek blev mållös och något jämnare då VIF släppte lite på sitt grepp och tillät Ölme att komma högre upp i planen. Några större farligheter uppstod dock inte och hemmalaget hade bra kontroll på matchen tills domaren blåste av.

Bra match av VIF U-tjejerna som nu slutar på en stark tredjeplats i tabellen efter en fin säsong. En eloge dessutom till ledarna som gjort ett jättejobb och lyckats bibehålla slagkraften i laget trots att spelartruppen stundtals varit tunn.
Ett flertal yngre lovande spelare har utvecklats rejält under spelåret och visat att steget upp till en ordinarie plats i A-laget ingalunda är avlägset.

Matchbilder: http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20U/2018-09-23%20VIF%20U%20-%20IFK%20Ölme/index.html