VIF utmanade serieledarna

2018-06-17 22:31
2018-06-17 Örebro SK Söder - VIF Dam 2-1 (0-0)
  • Uppdaterad: 2018-06-17 22:47

VIF gjorde sin hittills bästa match när man pressade obesegrade Örebro ända tills slutsignalen ljöd. Efter en mållös första halvlek tog ÖSK Söder ledningen efter en kanonräddning av Emma Pettersson men där bollen olyckligt studsade ut till Alexandra Laini Bovellan som kunde sätta bollen i öppet mål.

Kvitteringen kom i 77:e efter ett mycket fint anfall där Sofia Falkmar slår ett precist djupledspass till Nadja Bengtssom som lägger en lyra över målvakten och där Sofia Johansson dyker upp och nickar in 1-1. ÖSK var dock något starkare i andra halvlek och kunde tio minuter före matchslut genom Emma Tivemo sätta vinstmålet på ett friläge.

Tjejerna kämpade hårt för en kvittering men hemmalaget lyckades stå emot och utökade därmed sin segersvit. VIF visade dock med en härlig kämpainsats att man har kapacitet att utmana även de bästa lagen i Div 2 Västra Svealand.

Nu väntar Nora BK på bortaplan den 20 juni.