Bortaförlust för damerna - Villastadens IF - Fotboll - IdrottOnline Klubb

Bortaförlust för damerna

2018-04-28 00:03
VIF höll en halvlek mot hemmastarka Hertzöga
  • Uppdaterad: 2018-04-28 06:55

Årets första värmlandsderby mellan två lag som känner varandra väl vid det här laget. Hertzöga har ett lag som är starkt på samtliga positioner och är svårslaget hemma på Ilanda IP. Den här kvällen skulle inte bli något undantag.

VIF inledde med en intressant uppställning med Julia Lid Nilsson på topp och med Karin Bergholm som offensiv mittfältare. På mitten debuterade även nyförvärvet från Skoghall, Sofia Falkmar. Julia jagade ihärdigt därframme och var vid ett tillfälle mycket nära att ge VIF ledningen. Tjejerna höll spelet väl uppe under första halvlek och först efter 18 minuter fick hemmalaget till sin första farlighet med ett skott där Emma Pettersson tvingades till en mycket fin räddning. Halvleken var så här långt jämn men Hertzöga började långsamt men säkert ta över alltmer av spelet. I 33:e minuten lyckades man få in bollen bakom Emma men men målet vinkades av för offside. Mållös första halvlek.

I andra halvlek fick Hertzöga bättre ordning på sitt spel och med ett något högre tempo och bättre passningsspel fick VIF-tjejerna alltmer ägna sig åt att jaga boll. Första målet kom i 55:e minuten efter en hörna där Emma Eriksson hade en sista fot på bollen. Tjugo minuter senare kunde Ebba Pukari Jeppsson springa igenom hela bortaförsvaret och otagbart sätta 2-0. Nu kunde hemmalaget spela ut och 3-0 kom i 81:a av Frida Rosenhall efter ett fint anfall på vänsterkanten. Wilma Borr avslutade målskyttet i 83:e minuten med ett kanonskott fram till 4-0. VIF stack upp ett par gånger i andra halvlek men utan att åstadkomma några större farligheter.

Trots allt en stark första halvlek av VIF men man lyckades i andra inte stå emot Hertzögas starka kantspel där hemmalaget kom fram lite väl lättvindigt vid ett par av målen.

Startuppställningen med Julia Lid Nilsson på topp verkade klart spännande och kommer att ge utdelning på sikt . Emma Pettersson gjorde en mycket bra match och kan inte lastas för något av målen. Plus även till Jonna Rommestad efter en stark första halvlek. Julia Lid Nilsson utsedd till Villastadens bästa spelare.

Den femte maj blir det äntligen hemmapremiär på Sannaheden (förhoppningsvis) då Smedjebackens FK gästar.

Matchbilderhttp://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2018-04-27%20Hertz%C3%B6ga%20BK-VIF%20Dam%20A/index.html

Storängsgatan 2A