Damerna sekunder från seger

07 MAJ 2019 00:00
2019-05-06 Rävåsens IK Karlskoga 2 - Villastadens IF 2-2 (1-0)
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2019 00:00

Villastadens damer var ytterst nära att få med sig en trepoängare hem från bortamötet mot Rävåsen. En otagbar lyra över VIF-keepern i slutsekunderna ledde dock till delad pott på ett kylslaget Kilsta IP.

VIF-tjejerna fick kämpa hårt  för att värja sig mot hemmalagets snabba forwards  som i inledningen skapade några riktigt vassa målchanser. VIF hade inte mycket framåt men stack upp ibland och oroade hemmaförsvaret. I 23:e minuten fick Rävåsen till slut utdelning genom Tilda Jäger Lindén, ett ledningsmål som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek blev betydligt jämnare till stor del beroende på att Julia Lid Nilsson klev upp och tog en mer offensiv roll på mittfältet. Hon fick till slut också utdelning när hon i 54:e minuten dundrade in kvitteringsmålet från högerkanten.  Matchen stod nu och vägde och när Julia bombade in en frispark från 30 meter när bara några minuter återstod, såg det ut som om tjejerna skulle lyckas ta sin första bortaseger. Hoppet grusades dock när Izabelle Eriksson i slutsekunderna lyckades kvittera med en lyra över målvakten.

Sett över hela matchen ett rättvist resultat även om det kändes riktigt surt med den sena kvitteringen. Det här var ingen lätt match då Rävåsen hade några  bra spelare med div1-kapacitet både i anfall och försvar. VIF-försvaret kämpade på bra framför allt i första halvlek då trycket var hårt och forwards stod i andra för ett par riktigt fina anfall där samspelet funkade perfekt. Man kan heller inte undgå att lovorda Julia Lid Nilssons arbetskapacitet både defensivt och offensivt och att hon stod för båda målen var ingen tillfällighet.

VIF delar nu andraplatsen i sällskap med Hertzöga BK 2. Norrstrand ligger i topp. Nästa match spelas på hemmaplan den 12 maj då Hertzöga BK 2 gästar.

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2019-05-06%20R%C3%A4v%C3%A5sens%20IK%20Karlskoga%202%20-%20VIF%20Dam%20A/index.html