Damerna tog första segern

2018-05-05 21:32
Bra första halvlek avgjorde mot Smedjebacken
  • Uppdaterad: 2018-05-07 09:54

.Efter tre spelade matcher har de första halvlekarna visat sig vara lagets styrka. Mot Nora var det bara tillfälligheter som gjorde att man inte ledde klart efter 45 min och mot starka Hertzöga gjorde man en mycket bra första halvlek. Så ock i denna match.

Sannaheden bjöd på strålande fotbollsväder när Smedjebackens FK togs emot. Planen var i utmärkt skick trots att en herrmatch spelats strax innan. Smedjebackens FK har satsat hårt inför årets säsong och bl.a lånat in två moldaviska landslagsspelare från cypriotiska FC Famagusta, Claudia Chiper och Anastasia Toma. Gästerna kom senast från vinst mot IF Eker Örebro med 7-3 där moldaviskorna stod för 6 av målen.

Det var dock hemmatjejerna som skulle stå för det mesta av målfabrikationen i den här matchen. Efter att Smedjebacken haft en boll i ribban efter fem minuter gav Nadja Bengtsson VIF ledningen ett par minuter senare med en väl avvägd lyra från högerkanten. Tio minuter senare forcerade Julia Lid Nilsson, som börjat på topp, resolut in bollen till 2-0. VIF spelade kontrollerat och något defensivt och avvaktade på rätt tillfälle till anfall. Tredje tillfället dök upp efter drygt tjugo minuter då Karin Bergholm kom fri, höll undan sin försvarare och satte distinkt bollen i mål. Fyra noll var en riktig godbit, även den signerad Karin, som på ett inlägg från Nadja läckert skarvade bollen förbi smedjebackens målvakt. I slutet av halvleken hade Smedjebacken åter en boll i ribban men Karin Bergholm kunde fastställa sitt äkta hattrick efter en hörna från Nadja precis innan domaren blåste till halvtidsvila.

Mycket stark halvlek av VIF där man neutraliserade bortalagets stjärnor på ett effektivt sätt.
I andra halvlek flyttade Smedjebacken upp laget i ett försök att snygga till siffrorna. Chiper och Toma började nu visa klassen och VIF-försvaret fick fullt upp med att värja sig mot de snabba moldaviskorna. Reducering till 5-1 genom Anastasia Toma kom på frispark och Cipers visade slutligen sin målfarlighet genom att otagbart dundra i 5-2. Närmare kom dock inte gästerna i målprotokollet efter en gedigen kämpainsats av hemmatjejerna.

En fullt rättvis seger som visade att hemmalaget ingalunda kommer att bli någon strykpojke (!) i div 2. Effektiviteten och spelglädjen i framför allt första halvlek indikerade att den här fullpoängaren inte kommer att bli den sista. Det var en stundtals hård match, men till skillnad från den föregående herrmatchen var denna i befriande avsaknad av gnäll, filmningar och ständiga protester mot domaren.

I bortalaget stod Chiper och Toma i en klass för sig. Plus även till domaren Norouz Ali Amini för en väl genomförd match.

En lagseger från hemmalagets sida som lär ge bra självförttroende inför kommade bortamöte mot IF Eker Örebro den 12:e maj

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2018-05-05%20%20VIF%20Dam%20A%20-%20Smedjebackens%20FK/index.html

Storängsgatan 2A