Damerna vann knappt men rättvist

07 SEP 2019 19:49
2019-09-07 Villastadens IF – Bråtens IK 1-0 (1-0)
  • Skapad: 07 SEP 2019 19:49

Matchen började lite trevande men efterhand tog hemmalaget kommandot och släppte det egentligen aldrig. Ett stabilt mittlås i form av Julia Lid Nilsson och Jonna Rommestad såg till att inga större farligheter uppstod. Bråtens målvakt blev olyckligtvis skadad i mitten av halvleken och tvingades utgå. Chanser till ledningsmål fanns men det var inte förrän i slutet av halvleken som VIF lyckades ta ledningen. Sofia Johansson kom störtande in i straffområdet och nickade otagbart bollen över bråtenkeepern, ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

Hemmalaget behöll sitt grepp om matchen även i andra halvlek. Målchanserna avlöste varandra och borde ha resulterat i ytterligare ett par mål men siktet var vid flera tillfällen dåligt inställt. Tjejerna visade stundtals upp riktigt fint anfallsspel men hade förtvivlat svårt att sätta pricken över det berömda i-et. Med endast ett ledningsmål i slutet av matchen blev hemmaspelet ängsligt och man släppte upp bortalaget helt i onödan till både hörna och ett farligt frisparksläge. Resultatet stod sig dock tills domaren blåste av.

En rättvis vinst där VIF var det bättre laget. Som sagt, mycket stabilt mittbacksspel men även extra plus till Sofia Johansson och Linnea Olsson.

Nu väntar bortamatch mot Råtorps IK den 15 september.

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2019-09-07%20VIF%20Dam%20A%20-%20Br%C3%A5tens%20IK/index.html