Damerna visade spelstyrka i mållös premiär

2018-04-21 21:24
Efter 18 års frånvaro var det så dags för efterlängtad premiär i Div 2 Västra Svealand.
  • Uppdaterad: 2018-04-21 21:24

För motståndet stod Nora BK, även de nykomlingar, så det var säkert lite spänt från båda håll i matchöppningen. Sannahedens A-plan var, tyvärr för hemmapubliken, inte spelbar så Skattkärrs konstgräs fick stå för underlaget .

VIllastaden tog dock omedelbart tag i taktpinnen och skulle egentligen aldrig släppa den under resten av matchen. Tjejerna tvingade fram en hörna redan efter några sekunder. De första tjugo minuterna dominerade VIF totalt med rörligt och bra passningsspel och Nora kom bara vid sporadiska tillfällen över mittlinjen. Målchanserna var många och både Karin Bergholm och Jennifer Lid Nilsson hade bra tillfällen men bollarna smet strax utanför . Gästerna, med säkra målvakten Cassandra Söder i spetsen, försvarade sig emellertid bra och lyckades hålla emot anstormningen halvleken ut.

Andra halvlek fortsatte i samma stil. VIF-tjejerna malde på i offensiven men fick hela tiden se upp för snabba noraforwards som bara låg och väntade på kontringstillfällen. Minuterna tickade på medan det ena anfallet efter det andra rann ut i sanden. Fram till straffområdet spelade tjejerna alldeles utmärkt men sen fastnade man i försvarssäcken. I slutet av halvleken hade man dock en jättechans till ett ledningsmål under en stökig situation framför noramålet men lyckades på ett märkligt sätt missa öppet mål på nära håll. I slutminuterna hade Nora chansen att avgöra matchen då en av forwards kom ensam med Emma Pettersson som dock med en fin parad räddade VIF från en trolig förlust.

Med tanke på spelövertaget var det förstås en missräkning att man inte fick med sig de tre poäng som skulle kunnat bli mycket viktiga i slutet av serien. Dock ska tjejerna vara nöjda med det spel de visade upp. Noggrannhet i passningarna och beslutsamhet och kyla i straffområdet borde dock kunna bli något bättre.

Plus till Malin Birgersson och Jonna Rommestad och till Julia Lid Nilsson, något sliten efter sjukdom men ändå tongivande i laget. Och extra plus till Emma som fick stå overksam mesta tiden men som trots det räddade poängen när det verkligen gällde.

Nästa match blir tuffare då Hertzöga står för motståndet på Ilanda IP fre den 27 april

Matchbilder: http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2018-04-21%20VIF%20Dam%20A-Nora%20BK/index.html

Storängsgatan 2A