Damkross i Örebro - Villastadens IF - Fotboll - IdrottOnline Klubb

2018-05-12 21:36
Målfyrverkeri 1-15 mot IF Eker Örebro
  • Uppdaterad: 2018-05-12 21:51

VIF´s damer stod för en riktigt urladdning mot tabelljumbon på Trängens IP. Tjejerna tog omedelbart kommandot och redan efter tio minuter angav Julia Lid Nilsson takten med VIF´s första mål. Tio minuter senare utökade Nadja Bengtsson sånär på en frispark men bollen tog i stolpen. Nadja revanscherade sig dock ett par minuter senare med ett 0-2-mål. Matchens enda hemmamål kom en minut senare på en otagbar lyra över Anna Zander i målet.

Julia lät inte hemmalaget glädjas mer än en minut innan hon ökade på VIF-ledningen. Fem minuter senare kom Karin Bergholm fri och satte iskallt sitt första mål i matchen. Strax före halvlekens slut lade Jennifer Lid Nilsson en fin genomskärare mot bortre stolpen där Sofia Forslund påpassligt dök upp och kunde slå in VIF´s femte mål innan domaren blåste till halvtidsvila.

Hemmalaget hade nu sånär gett slaget förlorat och baklängesmålen trillade i andra halvlek in med jämna mellanrum. VIF-forwards rann lättvindigt igenom ett uppgivet örebroförsvar. Nadja igenom till 1-6, Julia dundrade in 1-7, Jennifer till 1-8 efter fint pass av Nadja, Jennifer återgäldade artigheten med pass till Nadja 1-9, 1-10 Nadja rinner igenom igen. Malin Birgersson presenterade sig med en kanon i bortre krysset till 1-11. Nadja fint pass igen till Josefine Karlsson 1-12, Josefine lika fint pass till Nadja 1-13.

Här slutade den digitala resultattavlan att fungera och vägrade registrera fler mål vilket dock inte hindrade Jennifer Lid Nilsson att sätta sitt andra och Villastadens 14:e mål. Karin Bergholm lekte sig slutligen igenom i 83:e minuten för att fastställa slutresultatet till 1-15.

Åter en härlig seger av VIF Dam där inhoppande u-lagstjejerna inte tillät laget att slå sig till ro utan trummade på framåt ända tills matchen blåstes av. Fina prestationer av samtliga anfallare,outtröttligt mittfältsjobb och ett försvar som effektivt neutraliserade hemmalagets tappra försök att snygga till siffrorna. Bra i Eker Örebro var Stina och Frida Gustafsson Pettersson samt lagkaptenen Sofia Hjertqvist.

Kalenderbitarna får säkert gräva djupt i arkiven för att hitta en större VIF-seger på den här nivån. En likadan målffest lär inte hemmapubliken få uppleva i nästa match på Sannaheden 19/5 mot Skyllbergs IK men förhoppningarna om vinst har definitivt ökat.

Matchbilderhttp://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2018-05-12%20%20IF%20Eker%20%C3%96rebro%20-%20VIF%20Dam%20A/index.html

Storängsgatan 2A