Derbyvinst för VIF U

13 JUN 2018 23:50
2108-06-13 IFK Ölme - Villastadens IF U 1-2 (1-1)
  • Uppdaterad: 14 JUN 2018 05:36

Derbyn brukar ofta bjuda på mer kamp än skönspel och den här matchen på Ölme IP utgjorde inte något undantag.

Ölme hade tidigt en riktigt bra chans att ta ledningen på ett friläge men Asha Suleiman kom ut bra och täckte undan skottet. En hörna en kvart in i halvleken gav VIF ledningen då Valmire Hajdari var påpassligt framme och stötte in bollen. Kvitteringen kom nära pausvilan då hemmalaget hade lite press på VIF-försvaret och en styrning ställde Asha utan chans.

I andra halvlek fick VIF bättre ordning på sitt anfallsspel. Man kom fram på kanterna och skapade flera bra chanser. Ölme var ingalunda ofarliga i sina anfall men den här kvällen skulle bli Valmire Hajdaris. I straffområdet är hon alltid farlig med sin kvickhet och en bit in i halvleken slog hon till igen på ett inlägg. Missade först men på andra försöket satte hon bollen i nät. VIF hade fler chanser att utöka ledningen men resten av matchen blev ändå en nagelbitare när Ölme i slutet försökte trycka upp laget för en kvittering.

Inte tjejernas bästa match men ändå en rättvis seger efter en bättre andra halvlek. VIF gick nu förbi Ölme i tabellen upp till en fjärdeplats och börjar nu få häng på topplagen.

Nästa möte blir en sedan tidigare uppskjuten match mot Eda på Sannaheden den 27 juni.

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20U/2018-06-13%20%20IFK%20Ölme%20-%20VIF%20U/index.html