Dramatisk bortaförlust

04 JUN 2019 08:43
2019-06-03 Div 3 Värmland damer: Bråtens IK - Villastadens IF 4-2 (1-1)
  • Uppdaterad: 04 JUN 2019 08:43

Matchen blev flyttad till Baggängens konstgräs i sista sekund då Bråtenvallen inte var i spelbart skick.

En första halvlek med markant VIF-övertag och en rättvis utdelning kom efter en knapp halvtimma på ett skott från Julia Lid Nilsson som hemmamålvakten inte lyckades hålla.  Bråten jobbade sig alltmer in i matchen och kvitterade  en kvart före halvtidsvila med en otagbar lyra över VIF-keepern. Oavgjort i halvtid men så här långt hade VIF ett bra grepp om matchen. Man fick dock hela tiden se upp för snabba kontringar från hemmalagets kvicka forwards.

Andra halvlek blev mer dramatisk. VIF-tjejerna var inte alls på tå efter avspark och Bråten kunde efter bara någon minut slå in ett ledningsmål. Målet kom väldigt olyckligt och blev egentligen  en vändpunkt för hela matchen.. VIF behöll visserligen sitt övertag men spelet blev stressat i ivern att åstadkomma ett kvitteringsmål samtidigt som hemmalaget lyfte sitt spel och kampvilja. Tjejerna pressade på och målchanserna var många men den här kvällen var inte VIF´s. Ytterligare ett baklängesmål gav hemmalaget än mer råg i ryggen samtidigt som bortalaget tryckte på allt mer desperat.

Till slut fick dock VIF hål på det hårt kämpande bråtenförsvaret med en riktigt snygg reducering. Nadja Bengtsson  passade iskallt över till en framstörtande Jennifer Lid Nilssom som inte gjorde något misstag. Domaren blåste för straff för VIF ungefär en kvart före matchslutet vilket kunde  blivit en vändpunkt men den slogs över målet och det påföljande kontringssmålet avgjorde matchen då VIF pressat upp laget lite väl högt. En duktig bråtenmålvakt revanscherade sig efter första halvlek och hade stor del i hemmavinsten.

Det var ett frustrerat bortalag som klev av planen väl vetandes att man borde vunnit den här drabbningen. En match som kunde slutat hur som helst men Bråten tog bättre vara på sina fåtaliga chanser samtidigt som VIF sumpade sina. För hemmapubliken blev det här dock en riktig rysare.  VIF-tjejerna gjorde trots förlusten en bra match och bör har god chans att revanschera sig det nästkommande hemmamötet mot Råtorp den 9 juni.

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2019-06-03%20Br%C3%A5tens%20IK%20-%20VIF%20Dam%20A/index.html