Lovande höstinledning av damerna

11 AUG 2019 11:38
2019-08-10 Villastadens IF - RIK Karlskoga 2 1-1 (0-0)
  • Skapad: 11 AUG 2019 11:38

Regnmolnen hängde tunga över Sannaheden inför höstsäsongens inledning mot RIK Karlskoga 2. Även om vissa spelare saknades pga semester hade Pinge lyckats samla en slagkraftig elva där Julia och Jonna bildade ett starkt mittbackslås framför Sofia Johansson i målet. Om någon undrar över målvaktsvalet så kan tilläggas att Fia vaktade kassen framgångsrikt i Cup Kommunals värmlandslag i tidigare tonår. Att takterna sitter kvar visade hon med bravur även i denna match.

En jämn första halvlek med ett knappt spelövertag för VIF de första tjugo minuterna. Kvicka RIK-forwards började allt oftare utmana hemmaförsvaret och spelet jämnades ut.  VIF-tjejerna  varvade slarvigt passningsspel med fina anfall där bland annat Josefine Karlsson hade ett jätteläge till ledningsmål. Halvleken slutade dock mållös.

RIK inledde andra halvlek på ett bra sätt men kom inte till några större farligheter mycket tack vare stabilt innerbacksspel. VIF hade ett par bra chanser till ledningsmål men det var RIK som drog det längsta strået. Frida Forsberg kunde i 48:e minuten ge sitt lag ledningen efter strul i hemmaförsvaret.

Baklängesmålet blev något av en väckarklocka för hemmalaget som resten av matchen presterade betydligt bättre samtidigt som himlen öppnade sina portar. VIF hade ett flertal chanser till kvittering och utdelning kom också i den 70:e minuten. Jennifer Lid Nilsson blev fälld i straffområdet och Johanna Toth satte säkert den påföljande straffen i nät. Hemmatjejerna kom ofta runt på kanterna och inläggen var vid flera tillfällen nära att ge resultat.

Bortalaget var ingalunda ofarligt med snabba anfall och matchen kunde mycket väl slutat i deras favör om inte Sofia Johansson i slutskedet gjort en kanske matchavgörande reflexräddning på ett friläge. Några fler mål fick vi inte se och om slutresultatet var rättvist fanns det säkert olika åsikter om, beroende på vilken sida av länsgränsen man tillhörde.

Helt klart en lovande inledning av höstsäsongen och en viktig poäng för VIF. Laget ligger kvar på sin sjundeplats med långt upp till IK Arvika Fotboll men hotas underifrån av Eda som har två poäng upp och en match mindre spelad.

VIF har härnäst en svår match borta mot Hertzöga före den viktiga hemmamatchen mot Arvika den 24:e augusti.

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2019-08-10%20%20VIF%20Dam%20A%20-%20RIK%20Karlskoga%202/index.html