Premiärvinst även för Dam U

01 MAJ 2017 20:11
2017-05-01 Villastadens IF U - QBIK 2 4-1 (1-1)
  • Uppdaterad: 14 APR 2018 20:45

Gästerna, femteplacerade i 2016 års div 4, inledde första halvlek med rejält spelövertag. Premiärmatch i en högre division mot lite äldre spelare gjorde de unga VIF-tjejerna till en början lite försiktiga och avvaktande. Men det skulle komma att ändra sig.  Respekten släppte efter hand och tjejernas snabba kontraanfall blev allt fler och giftigare. Till slut kom ledningsmålet genom Hanna Bolmenäs som skulle presentera sig fler gånger den här eftermiddagen. QBIK fick i halvlekens sista minut in ett kvitteringsmål genom Sara Olsen.

I andra halvlek försvarade sig VIF mycket bra och QBIK hade, trots övertag i bollinnehav, uppenbara svårigheter att komma till avslut. VIF Dam U har några riktigt snabba och orädda forwards som verkar kunna springa hur mycket som helst och som ofta får utdelning för sit slit. Hanna Bolmenäs gav till slut VIF ledningen i 67:e min och fullbordade tre minuter senare sitt hattrick. Jennifer Lid Nilsson fastställde i 73:e min slutresultatet 4-1.

I brist på div4-rutin gav motivation, kämpaanda och snabba fötter välförtjänt utdelning .
Nästa match blir på Ölme IP den 5 maj.

Matchbilder:     http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20U/2017-05-01%20VIF%20Dam%20U%20-%20QBIK%202/index.html