Stabil premiärseger för damerna

27 APR 2019 20:52
VIF-damerna inledde vårsäsongen med en säker vinst på ett blåsigt Sannaheden.
  • Uppdaterad: 27 APR 2019 20:52

Tjejerna tog omedelbart kommandot och släppte det inte under hela första halvlek. Valmire Hajdari var på strålande spelhumör och oroade ständigt munkforsförsvaret med sin ettriga spelstil. Hon inledde också målskyttet med ett skott längs med kortlinjen som letade sig in i mål.
Hemmalaget låg tätt på sina motståndare som fick svårt att få till något ordnat spel.

VIF hade fler chanser att utöka, bl.a. en nick i mål från Valmire som dock blev avvinkat för offside. En grov fällning av Valmire inom straffområdet fann heller ingen nåd hos domaren.

I andra halvlek hade gästerna skakat av sig sin eventuella respekt för det nedflyttade div2-laget och försökte flytta upp spelet. Under den första kvarten var spelet ganska jämt men sedan tog hemmalaget återigen hand om taktpinnen.

Unga Hanna Bolmenäs och Josefine Karlsson oroade ofta gästernas försvar med sin respektlöshet men det var rutinerade Sofia Johansson som befann sig på rätt ställe i straffområdet och kunde dundra in ett välförtjänt 2-0-mål i 67:de minuten.
Drygt tio minuter senare satte Jennifer Lid Nilsson spiken i kistan med ett välplacerat frisparksmål.

VIF vann rättvist utan att glänsa, passningsspelet behöver slipas på, men man lever högt på sin lagmoral och kämpaanda.

Rävåsens IK Karlskoga 2 blir nästa match för tjejerna den 6 maj på Kilsta IP.

I gårdagens matcher spelade Torsby och Rävåsen oavgjort 4-4 och Bråten fick se sig slagna på hemmaplan av Arvika med 1-2.

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2019-04-27%20%20VIF%20Dam%20A%20-%20IFK%20Munkfors/index.html