Stark epilog mot Örebro räckte inte

2018-09-29 20:52
2018-09-29 Villastadens IF - Örebro SK Söder 1-3 (0-1)
  • Uppdaterad: 2018-09-29 20:52

VIF hade förhoppningar om en skräll i sista omgången mot Örebro som gått obesegrade genom hela serien och nästa år spelar Div 1-fotboll. (Grattis!) Någon skräll blev det inte men örebrolaget fick kämpa hårt för sin seger. De fåtaliga åskådarna bjöds på en riktigt bra match i snålblåsten.

Första halvtimman var helt klart en av de bästa inledningarna VIF presterat i år framför allt med tanke på det kompetenta motståndet. Tjejerna låg tätt på sina motståndare och ÖSK hade till att börja klara problem att få igång ett eget spel. VIF hade tom läge att ta ledningen redan efter fem minuter då Josefin Karlsson hade en fin chans. Gästerna stack dock upp i 22:a minuten och lyckades sätta ett inte helt välförtjänt ledningsmål genom Emma Tivemo. Hemmatjejerna mattades något i slutet av halvleken och spelet jämnades ut men bortaledningen stod sig fram till pausvilan.

I andra halvlek fick Örebro bättre ordning på sitt spel och visade stundtals klassen med bra passningsspel och fin teknik. Efter bara några minuter lyckades man utöka ledningen på ett långskott från Antonia Jalkinger som otagbart touchade undersidan av ribban och smet in. VIF-tjejerna visade trots det att man inte på något sätt gett upp matchen och i 60:e minuten fick man också utdelning genom Jennifer Lid Nilsson som på nära håll forcerade in ett välförtjänt reduceringsmål efter starkt förarbete av Josefin Karlsson. VIF kämpade frenetiskt för ett kvitteringsmål men hoppet grusades tyvärr då Silvia Erkisi tjugo minuter före matchslut petade in matchen sista mål. Hemmalaget hade i matchslutet med lite tur kunnat få in ytterligare ett mål men ett starkt örebroförsvar kunde hålla ställningarna tills domaren blåste av.

VIF fick en tursam friplats till Div 2 men visade än en gång att det är där man hör hemma. Fantastisk kampvilja matchen igenom mot starkast möjliga motstånd. Nu kan laget ta ett välförtjänt vinteruppehåll och vi som stått vid sidan av planen kan se med tillförsikt fram emot nästa säsomg i Div 2 Västra Sveraland damer. Härligt kämpat, tjejer!

Matchbilder: http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2018-09-29%20VIF%20Dam%20A%20-%20%C3%96rebro%20SK%20S%C3%B6der/index.html

I sista omgången lyckades Hertzöga ta sig förbi Hallsberg till uppflyttningsplats genom bortaseger  mot Smedjebacken 4-9 (Vi gratulerar även Hertzöga BK!).  IFK Hallsberg - Säffle FF mållöst. Redan nedflyttningsklara Skyllbergs IK  förlorade hemma mot Ornäs BK 0-3.