Tränarfrågan löst för damerna

16 JAN 2019 19:47
U-lagstrojkan tar över 2019
  • Skapad: 16 JAN 2019 19:47

"Pinge" Nilsson tar denna säsongen över tränarskapet för Villastadens representationslag på damsidan sedan Claes Bengtsson och Janne Andersson slutat. Till sin hjälp får han Fredrik Karlsson och Per Karlsson, alltså samma trio som 2018 lotsade fram U-laget till en fin tredjeplacering i div 4 Värmland damer.

Något U-lag blir det däremot inte denna säsong.

- Vi får inte ihop spelare till två lag, säger "Pinge" till NKP. Vi hade problem förra året och det är några spelare i U-laget som slutat.

Då en del spelare vid den här tiden håller på med andra idrotter var det inte trångt i Arenan på säsongens första träningspass. Ett 13-tal spelare var på plats men "Pinge" tyckte det var godkänt.

- Allt handlar om hur mycket tjejerna lägger ned sig på fotbollen, jag anpassar mig efter det, berättar han vidare..

Det är i dagsläget inte klart hur många spelare som tänkt fortsätta i år då inget spelarmöte ännu hållits. Förhoppningsvis kan VIF ställa upp i div 3 med samma blandning av äldre, rutinerade spelare som, tillsammans med de lovande yngre tjejerna, gjorde en sån suverän laginsats säsongen 2018.