VIF Dam nära överraska mot topplaget

20 AUG 2019 07:38
2019-08-18 Hertzöga BK 2 - Villastadens IF 3-2 (2-2)
  • Uppdaterad: 20 AUG 2019 07:38

Toppstridande Hertzöga på bortaplan mot ett VIF som  redan säkrat kontraktet såg på papperet ut som en given hemmaseger. Verkligheten blev en annan. Det blev visserligen knapp förlust för tjejerna men merparten av första halvlek var den bästa laget presterat i år.

Bra kommunikation, tålamod och flyt i spelet ledde till att Josefine Karlsson kunde ge Villastaden ledningen efter en kvart. Sofia Johansson ökade i 37:e minuten på ledningen efter ett riktigt fint anfall. Hemmalaget lyckades dock kvittera genom ett par lite för enkla mål alldeles i slutet av halvleken.

En bra inledning av VIF även i andra halvlek, men spelet hade nu jämnat ut sig. I 61:a minuten lyckades Hertzöga ta ledningen genom Matilda Herrlin efter ett missförstånd i bortaförsvaret. Tjejerna kämpade på för en kvittering och chanser fanns, men orken började tryta och resultatet stod sig tills slutsignalen ljöd.

Trots ett inte helt rättvist slutresultat en kanonmatch av tjejerna mot ett riktigt bra lag. Man har visat att kapaciteten finns att slå de flesta lag i serien, men bollarna har så här långt inte studsat VIF´s väg.

IFK-tjejerna Nellie Hedman Carlstedt och Josefine Karlsson d.y. debuterade i A-laget och gjorde det med den äran.

Hertzöga gick i och med den här vinsten upp i topp men  seriesegern verkar trots allt vara vikt åt Norrstrand som har två matcher mindre spelade.

VIF möter i nästa match IK Arvika Fotboll på Sannaheden den 24 augusti.

(Bilderna från vårens möte)