VIF föll efter mardrömsstart

25 AUG 2019 10:51
2019-08-24 Villastadens IF – IK Arvika Fotboll 0-4 (0-2)
  • Uppdaterad: 25 AUG 2019 10:51

En strålande sensommardag, svag vind och lagom varmt och där Sannaheden bjöd på Värmlands kanske finaste gräsplan gav fina förutsättningar att hemmalaget äntligen skulle lyckas ta en fullpoängare sedan vinsten över Eda i slutet av maj. Mycket bra spel senast mot Hertzöga ingav förhoppningar.

Så blev icke fallet. VIF var inte alls på tårna i inledningen och ett par snabba baklängesmål förstörde dagen efter bara nio minuter. 0-1 kom på ett fatalt missförstånd i försvaret och minuten därpå efter en markeringsmiss där en ensamstående Lovisa Åström enkelt kunde trycka in 0-2 .

VIF-tjejerna hämtade sig så småningom från chocken och dominerade spelmässigt resten av halvleken dock utan att komma till några riktiga farligheter. Stundtals visade man fint anfallsspel fram till motståndarnas straffområde men där tog det oftast stopp. Arvika försvarade sig ganska enkelt mot ett uddlöst hemmaanfall.

I andra halvlek flyttade VIF upp postionerna efter ytterligare ett baklängesmål i 53:e minuten där  hemmakeepern fick se bollen otagbart segla in strax under ribban. Inte heller i fortsättningen lyckades man bryta igenom arvikaförsvaret  och orken började så småningom tryta. Hemmalaget blottade sig bakåt och i 66:e minuten kunde Kim Evaldsson sätta spiken i kistan efter ett snabbt kontringsanfall.

En svag inledning av matchen blev avgörande och VIF hämtade sig aldrig. Anfallsspelet blev stressat och uddlöst i ivern att komma ikapp målmässigt. Visst saknades ett par tongivande spelare men laget bör ända ha slagkraft att betvinga ett inte alltför märkvärdigt motstånd. Arvika visade dock förödande effektivitet i motsats till hemmalaget.

Jonna Rommestad stod för bästa insatsen i VIF.

31:a aug blir det bortamatch mot jumbon Eda.

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2018-08-24%20VIF%20Dam%20A%20-%20IK%20Arvika%20Fotboll/index.html