VIF föll knappt mot Hertzöga

12 MAJ 2019 20:07
2019-05-12 Villastadens IF – Hertzöga BK 2 1-2 (1-1)
  • Skapad: 12 MAJ 2019 20:07

VIF fick en kalasöppning i matchen då Julia Lid Nilsson dundrade in ett ledningsmål redan efter 5 minuter. Spelmässigt hade dock Hertzöga övertaget halvleken igenom och en kvittering kom också i den 27:e matchminuten genom Wilma Borr.

I andra halvlek försökte tjejerna lugna ner spelet och hålla bollen inom laget, vilket man lyckades bra med. Julia Lid Nilsson var sin vana trogen dominant på mittfältet och lyckades ofta störa bortalagets ansatser till organiserat spel. Hertzöga hade en del spelare från div1-truppen att förstärka med och det var en av dessa som kom att avgöra matchen. En välplacerad frispark strax utanför straffområdet av Elin Hildén i  62:a minuten blev matchavgörande.

Ett backande Hertzöga fick dock kämpa hårt i matchens slutskede för att freda sig. VIF tryckte på helhjärtat för en kvittering men det saknades tyngd och kyla i anfallet för att få till ett riktigt farligt avslut.

Återigen en härlig kämpamatch av samtliga tjejer. Tyvärr hade man inte turen med sig i den här matchen heller. Mot RIK Karlskoga 2 senast tappade man ju segern i slutsekunden Ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist.

Nu har VIF ställts mot två av seriens förmodade topplag och gjort det med den äran. Härnäst står bortamatch mot IK Arvika Fotboll på programmet den 18 maj.

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2019-05-12%20%20VIF%20Dam%20A%20-%20Hertz%C3%B6ga%20BK%202/index.html