VIF förlorade stort mot serieettan

18 JUN 2019 23:47
2019-06-18 Villastadens IF – Norrstrands IF 1-8 (1-6)
  • Uppdaterad: 18 JUN 2019 23:47

VIF var den här kvällen långt ifrån att rubba serieledande Norrstrand. Bortalaget var förödande effektvt i sina kontringar och hade efter endast sex minuter gått fram till en 2-0-ledning. Jennifer Lid Nilsson gav hemmalaget ett visst hopp efter drygt tjugo minuter med ett välplacerat skott förbi norrstrandsmålvakten. Gästerna replikerade dock omgående med tre mål inom nio minuter och matchen var därmed avgjord. Ett stenhårt långskott ökade ytterligare på målskörden strax före pausvila.

Andra halvlek blev jämnare och VIF hade några bra tillfällen till reducering. Ytterligare ett par baklängesmål hann dock trilla in innan slutsignalen ljöd. Tjejerna spelade glimtvis riktigt bra men räckte inte till mot en för kvällen överlägsen motståndare. Postitivt var dock att höra att man ända tills slutsekunden peppade varandra på planen utan en tanke på att ge upp kampen om bollen.

Positivt var även Hana Rioflorido Ismails inhopp. Sofia Johansson och Linnea Olsson förtjänar också  att nämnas lite extra.i ett tappert kämpande hemmalag.

Lite oroväckande är dock att man släpper in så många baklängesmål, överlägset flest i hela serien. Vinst mot jumbon IFK Munkfors i nästa match på bortaplan den 29 juni känns lite som en nödvändighet  om man inte skall riskera att halka farligt långt ned i tabellen

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2019-06-18%20VIF%20Dam%20A%20-%20Norrstrands%20IF/index.html