VIF kämpade tappert men förlorade hemma

23 SEP 2019 08:25
2019-09-22 Villastadens IF – Torsby IF 2 0-2 (0-0)
  • Uppdaterad: 23 SEP 2019 08:25

En liten tapper, huttrande skara i täckjackor och filtar hade sökt sig till ett svinkallt, blåsigt Sannaheden för att se damernas sista match på hemmaplan. VIF-spelet värmde dock. Inget av lagen hade egentligen så mycket att spela för mer än äran. Hemmatjejerna satte emellertid högsta fart från början och visade att man inte ville lägga sig frivilligt mot tabelltrean. Ett effektivt Torsby tvålade till VIF ordentligt i våras på sin hemmaarena men den här eftermiddagen stötte man på betydligt starkare motstånd.

Hemmalaget tog för sig ordentligt i första halvlek och hade ett par bra chanser till ledningsmål. Man hade dock, som så ofta den här säsongen, trots bra försvars- och mittfältsspel, svårt att komma till avslut. Några mål fick vi alltså inte se den här halvleken som ändå var en av säsongens bästa av tjejerna.

Andra halvlek började som den andra slutade och VIF höll jämna steg med sina motståndare. Energin började dock efter hand ta slut för en del hemmaspelare och Torsby fick mot slutet av halvleken mer och mer att säga till om. I 67:e minuten fick så Torsby´s Maja Sundqvist på ett bra skott från högerkanten som seglade över hemmakeepern och Maja Bengtsson satte i 78:e minuten spiken i kistan på ett alltmer tröttkört hemmalag. Spelmässigt hade ett oavgjort resultat varit mer rättvist, men det gäller att sätta sina chanser när man får dem och det lyckades bortalaget bättre med.

Samtliga spelare presterade mycket bra så länge orken fanns. Sofia Johansson gjorde en jättematch på mittfältet och innerbacksparet Jonna Rommestad och Julia Lid Nilsson måste vara ett av serien bästa. Slitvargen Maria Hedmans viktiga roll i laget kan inte nog poängteras. Med sin rutin och förmåga att peppa och hålla igång laget när det går tungt är hon ovärderlig.

VIF har en bra mix av lite äldre, rutinerade samt unga och lovande spelare och laget borde definitivt befunnit sig högre upp i tabellen om bättre förutsättningar för en hårt prövad ledarstab funnits. Träningarna har under säsongen varit minst sagt dåligt besökta och möjligheterna att skapa  ett effektivt spelsystem från grunden blir då naturligtvis kraftigt begränsade.

VIF möter i sin sista match Norrstrand på bortaplan den 28 oktober.  Karlstadlaget har redan befäst sin serieseger medan VIF hamnar på en sjunde eller åttonde plats i tabellen beroende på resultat.

Matchbilder: http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2019-09-22%20%20VIF%20Dam%20A%20-%20Torsby%20IF%202/index.html?fbclid=IwAR2tXlVG0p1drN2qz1h0PVh63cDQY5xdGh8oXt4oxEOa-zBLJY6_Bm6b-xE