VIF nollades av Råtorp

10 JUN 2019 08:55
2019-06-09 Villastadens IF – Råtorps BK 0-6 (0-3)
  • Skapad: 10 JUN 2019 08:55

Hemmamatch mot Råtorps BK med avsikten att revanschera sig för bortaförlusten mot Bråtens IK.  Det stod tidigt i matchen klart att förhoppningarna inte skulle infrias. Man mötte ett för dagen betydligt  bättre lag och VIF fick i första halvlek inrikta sig på försvar. Det trots allt fina spelet i förlustmatchen mot Bråten var som bortblåst och bestod mestadels av adresslösa långbollar upp mot ett tacksamt råtorpsförsvar.

Ett fint frisparksmål otagbart ribba in inledde bortalagets målskytte efter en kvart. Ytterligare två baklängesmål före halvtidsvila kändes dock lite onödiga efter inte helt stabilt försvarsarbete.

VIF spelade upp sig något i andra halvlek men vart segern skulle hamna var ändå ingen tvekan. Redan efter fem minuter var det dags för ytterligare ett baklängesmål. 0-5 kom i 61:a minuten på straff och strax före matchslutet bekräftades slutresultatet till 0-6. Jennifer Lid Nilsson hade ett bra läge till reducering och en tilldömd straff i 75:e kunde ha snyggat till siffrorna men gav ingen utdelning.

En fullt rättvis bortaseger mot ett VIF som inte kom i närheten av sin ”normala” spelkapacitet. Julia Lid Nilsson fick tyvärr kliva av efter ett rött kort. Positivt var dock att man höll humöret uppe och peppade varandra stenhårt i halvtid trots underläge. Kampvilja saknas sällan i det här laget. Plus även till IFK´s unga juniorspelare som visade härlig respektlöshet och kompletterade laget på ett lovande sätt.

VIF passerades av Råtorp och ligger nu på en sjundeplats i tabellen. På den övre halvan besegrades  Arvika av Hertzöga med 2-0 och Rävåsen krossade Eda på hemmaplan med 9-2.

Villastadens tjejer har nu ett par träningar på sig att få rätsida på sitt spel inför nästa bortamatch mot Torsby IF 2 den 16 juni. .

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%20Dam%20A/2019-06-09%20%20VIF%20Dam%20A%20-%20R%C3%A5torps%20IK/index.html