Kristinehamn Arena - Villastadens IF - Fotboll - IdrottOnline Klubb

Fakta om Arenan.

En riktig multiarena.

Fotboll
Konstgräsplan med måtten 90x57 meter. Här finns möjlighet att spela fotboll i alla konstellationer från elvamannalag och nedåt.
I hallen finns en uppsättning av nedhissningsbara skiljeväggar som gör det möjligt att dela av hallen i 2, 3 eller 4 delar. Runt hela planen finns ett säkerhetsnät som skonar åskådare från att träffas av bollar.

Indoor
Det kommer även finnas ett mobilt inomhussportgolv på 47x30 meter, avsett för handboll, innebandy, basket och andra inomhussporter, tillgängligt. Hur ofta och hur mycket det golvet kommer att vara tillgängligt beror helt på intresset från föreningar och liknande.

Friidrott
I hallen finns även en löparbana på 80 meter med fyra spår. Två hoppgropar för längdhopp och tresteg samt utrustning för höjdhopp.

Övrig
Det spelas bl.a. boule på gräsytan. Vidare ska andra arrangemang (inte sport) ordnas.

Omklädningsrum
16 omklädningsrum finns till förfogande. Dessa används både till match och träning för aktiviteter i Arenan och på de gräsplaner som finns i anslutning till Arenan.

Hallens namn: Kristinehamn Arena
Ägare: Kunskapsporten i Kristinehamn AB
Byggår/Invigning: 2007/3 sept 2007
Spelyta: 90x57 m