5-2 räckte inte

26 SEP 2020 16:45
2020-09-26 Villastadens IF - Immetorps BK 2 5-2 (4-1)
  • Uppdaterad: 26 SEP 2020 16:45

För VIF att nå kvalspel i säsongens sista omgång i Div 6 östra herrar krävdes seger samtidigt som Åtorps IF och KB Karlskoga FF 2 spelade oavgjort. Om vinst för något av dessa två gällde storseger för hemmalaget för att nå övervikt i målskillnad. Inget av detta inträffade dock.

VIF tog omedelbart tag i taktpinnen men åkte efter endast 5 minuter på en kalldusch då Oskar Hjort petade in ett ledningsmål för gästerna efter slarv i hemmaförsvaret. Ordningen återställdes dock omgående av Conny Muge med två mål inom två minuter. I 27:e minuten dundrade Johannes Lahtinen in 3-1 på straff och severade minuten senare ett fint pass från högerkanten till Lucas Bollås som påpassligt skarvade in 4-1, ett resultat som stod sig halvleken ut. VIF hade så här långt spelmässigt dominerat matchen och fortsättningen såg lovande ut att kunna nå kvalplats av egen kraft.

Immetorp spelade dock upp sig i andra halvlek även om VIF fortfarande hade kraftigt spelövertag. Målchanserna avlöste varandra men det dröjde ända till 70:e minuten innan Patrick Larsson lyckades utöka ledningen. Ytterligare ett onödigt baklängesmål kom i 77:e av Mikael Jern genom en otagbar lyra över hemmakeepern. I takt med att minuterna tickade förbi blev hemmaspelet alltmer krampaktigt i ivern att utöka målproduktionen. Man körde ofta fast l centralt istället för att utnyttja sin styrka i kantspelet. Med lite mer kyla i avslutningarna kunde dock slutresultatet mycket väl blivit 3-4 mål större. Istället blev halvleksresultatet 1-1.

VIF föll på mållinjen i försöket att omedelbart studsa tillbaka till femman, men det var inte i den här matchen som chansen missades. Bland annat bortaförlusten tidigare mot KB Karlskoga FF 2 sved lite extra. Att det här laget dock har styrkan att vinna serien står helt klart, förhoppningsvis redan nästa spelår. Tränartrion har gjort ett bra jobb med den stora skaran nya, unga lovande spelare där några redan knackar på dörren till A-laget, så konkurrensen kommer att hårdna. Tyvärr har man även tappat ett par tongivande spelare.

Resultat i övrigt: Åtorps IF - KB Karlskoga FF 2 2-3 samt Woody´s FC - Strömtorps IK B 5-2

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/Bilder%20VIF%20herr%20A/2020-09-26%20VIF%20herr%20A%20-%20Immetorps%20BK%202/index.html

E-post: villastadensif@gmail...