Blixt och dunder när VIF A mötte Åtorps IF

21 JUN 2021 08:35
2021-06-20 Villastadens IF - Åtorps IF 1-1 (0-1)
  • Uppdaterad: 21 JUN 2021 08:35

Hemmamötet mot Åtorps IF fick skjutas upp en bra stund när vädrets makter släpptes loss precis vid matchstart. Samtliga aktörer fick söka skydd i klubbstugan medan stormvindar och hagelbyar härjade över Sannaheden. Den svenska fanan flög all världens väg tillsammams med blommor och annat löst.
Så småningom kom dock matchen igång på en vattendränkt plan. Åtorp hade inledningsvis initiativet med bra passningsspel och bättre rörlighet medan hemmalaget mestadels fick jaga boll. Johannes Lahtinen på topp bevakades noga, väl känd för sin målfarlighet. VIF´s backlinje höll emot bra inledningsvis men den 24:e minuten fick man kapitulera efter ett fräsande skott från Felix Olsson. VIF hade svårt att få till något ordnat spel men i slutet av halvleken började man hitta rätt i passningsspelet och matchen blev betydligt jämnare.

Vad som hände i halvtidspausen är svårt att säga, kanske någon sa några väl valda ord, men VIF kom därefter ut som ett helt annat lag. Spelet var fortfarande haltande men inställningen var helt annorlunda. Killarna började vinna närkamper och laget kom högre upp i plan. Lucas Bollås var en ständig källa till oro för bortafösvaret och var ytterst nära att få utdelning. Men det var Pontus Olsson som till slut lyckades kvittera i 51:a minuten med ett välplacerat skott förbi åtorpskeepern. Resten av halvleken blev en intensiv kamp för ett avgörande på det svårspelade underlaget men resultatet stod sig  tills domaren blåste av.

Starkt av VIF att lyckas vända matchutvecklingen och kämpa sig till en poäng på en svårspelad plan. Trots allt finns det potential i laget bara man lyckas få till en bättre struktur i spelet och noggrannhet i passningarna.. Det är här de mer rutinerade spelarna får stor betydelse , vilket inte minst Pontus Olsson visade i den här matchen.  Stabilt målvaktsspel ingav lugn och trygghet åt backlinjen.

Inställningen i  den andra halvleken får man ta med sig till nästa match som blir derbyt mot IFK Kristinehamn U den 24 juni, även den på Sannaheden.

Matchbilder: HÄR
IMGP4481.JPG