Hattrick av Lahtinen när Bråten besegrades

12 SEP 2020 17:45
2020-09-12 Villastadens IF - Bråtens IK 4-1 (1-0)
  • Uppdaterad: 12 SEP 2020 17:45

VIF studsade tillbaka med besked efter två tunga förluster i säongens näst sista match mot Bråtens IK. Sannaheden bjöd på riktigt fotbollsväder - regn och blåst. Toppenstriden i serien är knivskarp och VIF är i trängande behov av både poäng och gjorda mål. Dessutom är man tyvärr även beroende av övriga resultat för att ha en chans att nå åtminstone kvalplats.

Första halvlek gick något i Bråtens favör. Bortalaget visade upp ett säkert passningsspel dock utan att komma till några farligare avslut. Vid en rörig situation utanför bortalagets straffområde fick istället Nader Jafari skottläge och gav hemmalaget ledningen efter en halvtimma.VIF behöll ledningen halvleken ut dock utan att övertyga spelmässigt.

VIF har sitt vassaste vapen i kantspelet vilket visade sig i andra halvlekens femte minut då Johannes Lahtinen fick läge på sin högerkant och säkert satte 2-0-målet trots snäv vinkel. Bättre spel nu från hemmalagets sida. Efter en nick i ribban av Ali Shadan i 79:e minuten höll sig Lahtinen påpassligt framme på returen och ökade på målskörden ytterligare. Johannes var dock inte nöjd med detta. Efter ett fint pass från Lucas Bollås rann han igengom bråtenförsvaret och fastställde sitt hattrick. Bortalaget skulle få ett tröstmål genom Samuel Losander några minuter före matchslut.

En mycket välkommen seger även om detta inte var säsongens bästa match. Kantspelet mycket bra i andra halvlek och backlinjen gav inte bortaanfallare många tillfällen till farliga avslut. Laget har dessutom fått in ett par rutinerade spelare som har gett välkommen stabilitet.

Nu gäller vinst och många mål i sista matchen, även den på hemmaplan, mot sladdande Immetorps BK den 26 september.

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/Bilder%20VIF%20herr%20A/2020-09-12%20VIF%20herr%20A%20-%20Br%C3%A5tens%20IK/index.html