Övertygande seriestart av herrlaget

04 AUG 2020 11:47
2020-08-03 Div 6 östra Strömtorps IK B - Villastadens IF 2-3 (2-1)
  • Skapad: 04 AUG 2020 11:47

VIF A kunde glädjas åt seger i en efterlängtad seriestart mot Strömtorps IK B. Matchöppningen blev dock allt annat än lyckosam. Redan efter 3 minuter kunde snabbe Terrence King rinna igenom och sätta ett ledningsmål för hemmalaget. VIF´s spel blev inledningsvis lite krampaktigt och man hade svårt att få passningarna att sitta rätt. Strömtorp hade spelmässigt övetag i första halvlek men VIF stack då och då upp i farliga kontringar och kunde med lite tur satt både två och tre mål.

I 35:e min fick till slut Conny Muge läge och kunde säkert pricka in kvitteringen. Glädjen blev dock kortvarig då hemmalaget fick ett frisparksläge fyra minuter senare som Johannes Ishak satte otagbart i mål. 2-1 stod sig halvleken ut men nu hade VIF fått bättre ordning på sitt spel och resten av matchen skulle visa sig bli betydligt jämnare.

En jämn inledning av andra halvlek med chanser från båda håll men där VIF tog över alltmer. Kvitteringen i 72:a minuten kom inte heller som en överaskning med ett överaskande skott från Yohannes Tsegalem som helt ställde hemmakeepern. Ett stärkt VIF var nu på jakt efter tre poäng. Coachbeslutet att kasta in en utvilad Lucas Bollås i slutminuterna visade sig synnerligen lyckat. Denne högg som en kobra på en överrumplad hemmaförsvarare, sprintade enkelt ifrån och satte iskallt ett inte helt orättvist vinstmål för Villastaden.

VIF mötte den här kvällen ett bra lag och vinsten borde ha gett bra självförtroende inför kommade matcher. Hela laget visade bra kampvilja och det är svårt att hitta någon som stack ut. Conny Muge  hade onekligen en bra kväll och unga spelarna Simon Skoglund och Lucas Bollås visade härlig framåtanda. Bra försvarsspel överlag gladde.

Omgången i övrigt: Woody´s förlorade hemma med 0-2 mot Åtorp. Bråten tog en knapp seger mot Karlskoga 3-2.

Härnäst möter VIF Woody´s på hemmaplan den 7 augusti.

Matchbilder: http://eaglepix.jalbum.net/Bilder%20VIF%20herr%20A/2020-08-03%20Str%C3%B6mtorps%20IK%20B%20-%20VIF%20herr%20A/index.html

E-post: villastadensif@gmail...