Stark första halvlek räckte

08 AUG 2020 00:21
Div 6 östra herrar 2020-08-07 Villstadens IF - Woody´s 2-1 (2-1)
  • Skapad: 08 AUG 2020 00:21

Efter premiärsegern borta mot Strömtorp klev VIF´s herrar in på Sannaheden med gott självförtroende. Varmt, ingen vind och en perfekt gräsmatta bjöd på förhoppningar om en välspelad fotbollsmatch.

VIF tog inledningsvis tag i taktpinnen men liksom i den förra matchen åkte man på ett tidigt baklängesmål. En obevakad Halow Karim kunde enkelt bredsida in bortaledningen redan i den 4:e minuten. Hemmalaget fortsatte dock att trumma på och 6 minuter senare bjöd Lucas Bollås på ett riktigt vackert fotbollsmål. Efter att ha dragit ett par försvarare på vänsterkanten stänkte han in kvitteringen ur snäv vinkel. I 15:e minuten visade Yohannes Tsegalem därefter sin skottstyrka med att dundra in 2-1 från distans. Ingen visste då i det här tidiga skedet av matchen hur viktigt det här målet, samt Anders Eskebrinks fina straffräddning, skulle bli. En halvlek som spelmässigt gick något i hemmalagets favör.

Andra halvlek blev en märklig tillställning. När bollen rullats igång fanns ingenting kvar av VIF´s fina spel. Woody´s flyttade upp spelet och mot detta hade inte hemmalaget något motdrag. Visserligen kom man vid ett par tillfällen upp i anfallsläge men var tämligen uddlösa framåt. Halvleken blev en nagelbitare då försvaret ofta fick slå bort bollen i panik. Bortalaget tryckte på men en kombination av oförmåga att göra mål samt ett heroiskt kämpande hemmaförsvar gjorde att första halvlekens resultat stod sig matchen ut.

Alla poäng är mycket viktiga i den här korta serien så kvällens trepoängare var synnerligen välkommen. Damlagets fd tränare Janne Andersson brukade säga att "det finns många sätt att vinna en match på". Det här var ett av dem.

En riktigt kämpamatch av försvaret där Anders Eskebrink var framträdande med sitt lugn och sin rutin. Straffräddningen var av hög klass. Förutom de fina målen var dock anfallsspelet inte alls att känna igen den här kvällen.

Den 14:e augusti gästar VIF Åvallen i Åtorp. Åtorps IF är liksom VIF obesegrade efter seger hemma mot Bråtens IK med 3-0. En tidig "seriefinal" alltså.

Matchbilder: http://eaglepix.jalbum.net/Bilder%20VIF%20herr%20A/2020-08-07%20VIF%20herr%20A%20-%20Woody%C2%B4s%20FC/index.html

E-post: villastadensif@gmail...