Tredje raka!

15 AUG 2020 00:06
2020-08-14 Åtorps IF - Villastadens IF 1-3 (0-1)
  • Uppdaterad: 15 AUG 2020 00:06

Bortamatch mot Åtorps IF, med en rad spelare med spel i lite högre divisioner på meritlistan, ingav kanske inga överdrivna förhoppningar för VIF att få vända hem med full pott. Men klyschan att "bollen är rund" skulle visa sig stämma med all önskvärd tydlighet , för den här kvällen var den extra rund.

Första halvlek dominerades så gott som helt av hemmalaget och VIF fick inrikta sig på att försöka stå emot anstormningen. Åtorp tryckte på och skapade ett flertal målchanser och vi fick se ett antal dråpliga situationer där man misslyckades göra mål i öppna lägen. VIF-försvararna offrade sig hänsynslöst för att freda målet och fick även god hjälp av stolparna och en storspelande målvakt.

Att hemmalaget mot slutet av halvleken inte redan tagit ledningen med tre-fyra mål var lite av ett under. Så gick det som det ofta går när ett offensivt lag inte lyckas få utdelning. I 34:e minuten fick Conny Muge läge i ett av VIF´s fåtaliga anfall. Stora kanonen avlossades från distans och en oväntad bortaledning var ett faktum, en ledning som stod sig halvleken ut.

Åtorp gick omedelbart till anfall i andra och i 55:e minuten fick man till slut utdelning genom Henrik Andersen. Men nu hade den värsta anstormningen kommit av sig och VIF kunde sticka upp och oroa hemmaförsvaret alltmer. Najib Akhlagi gjorde den här kvällen säsongens bästa match och kunde i 63:e minuten sätta ledningsmålet från sin högerkant. Ett par minuter före matchslut var det dags igen med ett nästan identiskt mål.

En märklig match med en oväntad utgång. VIF visade att det går att kämpa sig ur ett svårt läge och vända det till seger. En lagseger där alla kramade ur det sista och det var trötta kämpar som klev av planen men leendena var breda.

Det här var tredje raka segern på flera år och nu är VIF på topp i serien. Nästa match går även den på bortaplan då Karlskoga SK står för motståndet den 20 augusti.

Matchbilder http://eaglepix.jalbum.net/Bilder%20VIF%20herr%20A/2020-08-14%20%20%C3%85torps%20IF%20-%20VIF%20herr%20A/index.html

Matcher i övrigt:
Immetorp BK 2 förlorade hemma mot KB Karlskoga FF 2 med 1-3.
Woody´s FC vann klart över Karlskoga SK med 3-0.

E-post: villastadensif@gmail...