Utdrag ur SvFF´s beslut och riktlinjer angående coronaviruset uppdaterat 2020-03-15.

17 MAR 2020 10:30
Allmänt Vi följer beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och är beredda att agera utifrån deras riktlinjer.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2020 10:30

Hur starten av det nationella seriespelet kommer att hanteras är ännu inte klart. SvFF, SEF, EFD och föreningarna för dialog kring detta.

Matcher i distriktstävlingar och föreningsarrangerade matcher: När det gäller distriktstävlingar fattas beslut av berört SDF och vid föreningsarrangerade matcher (t.ex. lokala cuper) fattas beslut av resp. arrangör, men SvFF:s rekommendation är att dessa matcher tills vidare ska spelas.

Tänk också på att inga spelare, ledare m.fl. som uppvisar förkylningssymptom deltar i föreningens aktiviteter eller matcher. Handhälsning bör undvikas för att motverka smittspridning.

Träningsverksamhet Sedvanlig fotbollsträningsverksamhet bör, utifrån vad varje förening själv bestämmer, tills vidare kunna genomföras som planerat. Folkhälsomyndigheten har den 13 mars 2020 uttalat att det inte finns anledning att ställa in t.ex. fotbollsträningar, utan att det tvärtom är viktigt att dessa fysiska aktiviteter fortgår för folkhälsans skull. Det är dock mycket viktigt att att inga spelare, ledare m.fl. som uppvisar förkylningssymptom deltar i träningen.

Övrig förbunds- och föreningsverksamhet (utbildning, årsmöten m.m.) Vad gäller övrig förbunds- och föreningsverksamhet – t.ex. årsmöten, utbildningar, konferenser och övriga möten – fattas beslut av berört förbund och förening.

Varje förbund och förening har att själv förhålla sig till och fatta beslut utifrån rådande situation, där dessa riktlinjer ger vägledning.

Svenska Fotbollförbundet