VIF förlorade tungt

21 AUG 2020 10:07
2020-08-20 Karlskoga SK - Villastadens IF 4-0 (2-0)
  • Uppdaterad: 21 AUG 2020 10:07

VIF har fått en drömstart i Div 6 östra med tre raka segrar vilket inneburit serieledning och hopp om en snabb retur till femman. Den här torsdagskvällen blev man dock snabbt nertagen på jorden igen. Tunga moln tornade upp sig över Stråvallen inför matchstart och lika tungt blev fallet där inte mycket gick VIF´s väg.

VIF inledde första halvlek blekt mot ett mycket taggat hemmalag. Trots att man stressades till alltför många felpass spelade man upp sig något men kom inte till några farligare avslut. Lucas Bollås visade dock framfötterna vid ett par tillfällen och kunde med lite tur ha fått utdelning. KSK var det tempostarkare laget och i 39:e minuten kom ledningsmålet. Lukas Söderqvist tillskrevs målet som dock var ett olyckligt självmål som helt ställde målvakten. Ett par minuter senare fastställde Yosef Sakran haltidsresultatet med ytterligare ett mål.

VIF har hittills visat styrka i andra halvlek så förhoppningar fanns om en uppryckning efter halvtidsvilan. Man kunde dock se en del lite missmodiga miner när killarna gick ut på plan igen.

Någon uppryckning fick vi inte se. Om VIF haft någon spelplan inför matchen var den som bortblåst. Ideliga felpassningar och långa bollar som KSK-backarna utan större problem kunde plocka ned och omsätta till farliga kontringar. Mittfältet lyckades inte hålla i bollen några längre stunder och ett hårt kämpande VIF-försvar fick sällan något andrum utan tröttades alltmer. Snabba kantspelare gjorde vad de kunde för att komma runt ett stabilt hemmaförsvar, men de få tillfällen de lyckades rann anfallen ut i sanden. 3-0 kom följaktligen i 60:e minuten och Alen Korac kunde strax före matchslut rinna igenom och sätta slutresultatet 4-0.
VIF hade inte mycket att sätta emot ett resolut spelande KSK och det kunde ha blivit ytterligare baklängesmål om det inte varit för en stabil Anders Eskebrink i målet.

Nu väntar några spellediga dagar och det finns tid att samla styrkorna på nytt. Det är lätt att tycka att det här var en tillfällig skitmatch som omedelbart borde glömmas, men finns onekligen en del att fundera på tills nästa match. VIF behåller serieledningen men skuggas av både Åtorps IF och Karlskoga SK som dessutom har en match mindre spelad.

KB Karlskoga FF 2 väntar härnäst på Nobelstadion den 6 september.

Matchbilder: http://eaglepix.jalbum.net/Bilder%20VIF%20herr%20A/2020-08-20%20%20Karlskoga%20SK%20-%20VIF%20herr%20A/index.html