VIF överraskade i hett div7-derby

20 SEP 2020 16:32
2020-09-20 Villastadens IF 2 - IFK Kristinehamn U 2-2 (1-0)
  • Uppdaterad: 20 SEP 2020 16:32

"Derby är derby" sägs det sedan gammalt, vilket betyder att utgången är oviss oavsett skillnader i tabellplacering. Detta bevisades med råge i den här matchen. IFK är i allra högsta grad med i striden om seriesegern samtidigt som VIF´s andralag så här långt ännu inte lyckats ta poäng.

Efter några minuters spel kunde man dock tydligt se vilket lag som var mest taggat i den här matchen och det var förvånansvärt nog inte laget som hade mest att spela för. VIF gjorde den här säsongens bästa halvlek och ledningsmålet i 26:e minuten genom Ali Shadan var på intet sätt orättvist.

VIF´s optimistiska spel fortsatte även efter halvtidsvila och det skulle dröja ända in i mitten av halvleken innan IFK lyckades trycka in en kvittering genom Linus Johansson. En straff några minuter senare gav bortalaget ledningen och nu fanns farhågor att det skulle bli svårt att ta poäng. Men killarna fortsatte kämpa samtidigt som spelet hårdnade till. Några i hemmalaget har fortfarande svårt att sluta tjafsa med både domare och motspelare vilket drog ner det i övrigt positiva intrycket. Domaren fick ta till både gula och röda kort för att stävja upprörda känslor från båda håll. Bara tio minuter före matchslut höll sig Ali Shadan åter framme och skarvade in en rättvis kvittering för VIF.  Ett stabilt mittbackspar hade stor del i "framgången" samtidigt som de unga spelarna vågade ta för sig ordentligt. Bra kämpat!

Självklart säsongens bästa match av VIF´s andralag vilket visade att man nu börjar få struktur på spelet, en utveckling att bygga vidare på, vilket tränarna ska ha en eloge för.

Matchbilder:  http://eaglepix.jalbum.net/VIF%202%20herr/2020-09-20%20%20VIF2%20-%20IFKKristinehamn%20U/index.html

E-post: villastadensif@gmail...